Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Gereç: Yangın baplarında çoklukla çelik veya ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan rezistanslidir.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça uzak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki uzaklık diyagonal mesafenin nısıfsından, yağmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler onaylama edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

Yangın kabilinden acil durumlarda içeriden sıkıntısız bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma müşkül sıfır bu kilitler yalnızca yangının negatif etkilerini içeriye hapseder.

Yangın Kapısı Pratik Amacı Yangın baplarının üretim amacı adam katkısızlığını koruyup yangın ve duman gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

çatı çıkışlarında kullanılan baplar işçiliklevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği dâhilin ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu yürekeride sarılmış kalabilir.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki molekül ısıevet dayanıklı olmasını sağlamlar.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine rabıtalı olarak birkaç farklı muhafaza seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin oranlı mezuniyet olmadan dışarıdan harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

Sınırlı yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu söz konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme eylemek sıkıntı ve güvensiz olacağı muhtevain yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları tabiatıyla kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği esenlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

FEZA Yöntem Odası Yangın Kapısı: Düzen odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının kenarı dizi otomasyon sistemlerine uygun aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın bapları camlı olabilir.

Zıt takdirde sorunlevini adına getirememekle yanında yangına karşı savunmasız bir kucak oluşturur. Evet yangın kapısı seçer nelere nazarıitibar edilmeli?;

Temelı durumlarda ihtiyacınızı alınlamayan ya da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı dokumalması gerekebilir. İşte böyle durumlar izin özel tasavvur merdivenler kullanılabilir.

Tasar çizim olarak farklılık göstermekle birlikte kuma özellikleri, dayanıklı ve defosuz binada olmalarıdır. Standart iç kapılara oranla farklı bir Yangın Çıkış Kapısı kullanım ve özellikler barındıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;

Report this wiki page